• Nytt driftsavtal med Väderholmen

  När Väderholmens gamla fjärrvärmecentral sjöng på sista versen ställdes man inför ett viktigt beslut: skulle man investera i ny utrustning och fortsätta med fjärrvärme eller satsa på någon annan uppvärmningsteknik? Södertörns Fjärrvärme föreslog avtalsformen Trygg Värme Total, som väckte intresse hos vd Kjell Bergman.

  Läs mer
 • Tingstorget

  Tingstorget består av 704 bostadsrätter, belägna högst upp på Albyberget för att ge bästa möjliga utsikt och ljusinsläpp. – Vid så här stora projekt är fjärrvärme ett givet val, både för dess stora kapacitet och miljövärden, säger Massoud Zolfaghari, projektchef hos Titania.

  Läs mer
 • BMW

  Urban Tibbelin har varit vd för Bilia Group Stockholm i ett år. Redan har han höjt kundnöjdheten för BMW-hallen i Segeltorp från 70 till 97 procent. Hur många företag skulle inte vilja klona den framgångshistorien? Och hur kommer fjärrvärme in i bilden?

  Läs mer
 • Samfälligheten Turmalinen

  Inom styrelsen för Turmalinens samfällighetsförening i Tumba arbetar man just nu med att dra upp långsiktiga riktlinjer för sitt sekundärnät. Med koll på kostnaderna.

  Läs mer
 • Fjärrvärme till SL:s depå i Norsborg

  Uppdraget från SL var något att sätta tänderna i för Södertörns Fjärrvärme: Ordna ett komfortabelt inomhusklimat året runt i SL:s blivande tunnelbanedepå som till stora delar byggs djupt inne i urberget i Norsborg.

  Läs mer
 • Kungens Kurva shopping center

  I april 2014 slog Kungens Kurva Shoppingcenter upp dörrarna för besökare för första gången. Södertörns Fjärrvärme svarar för både värme och kyla till det nya köpcentrumet.

  Läs mer
 • Morgonvägen

  Samfälligheten Morgonvägen i Tullinge har haft serviceavtal hos Södertörns Fjärrvärme i många år. Anders Olsson ansvarar för värmesystemet i samfälligheten och ger sin bild av hur ett serviceavtal fungerar i praktiken.

  Läs mer
 • Koi Huddinge

  Besökare hos Koi Huddinge möts av en enastående färgprakt. Här driver Lasse och Channa odling och försäljning av karpfisken koi i alla tänkbara färgkombinationer. Anläggningen värms av fjärrvärme från Södertörns Fjärrvärme.

  Läs mer
 • Asptuna

  Nu är det slut på eldandet av cirka 100 kubikmeter olja varje år på kriminalvårdsanstalten Asptuna i Botkyrka. Pannrummet är ombyggt till fjärrvärmecentral och fjärrvärmeledningarna är anslutna.

  Läs mer
 • Delicato

  Södertörns Fjärrvärme har många olika typer av kunder i sitt fjärrvärmenät. En något udda fågel är det klassiska bakverksföretaget Delicato.

  Läs mer
 • Villa i Norsborg

  Den numera pensionerade musikern och busschauffören Jerzy Szmidt har bott i Norsborg sedan 1992. Både han och hans hustru trivs bra med närheten till skog och vatten. ”Det är mer frihet här än i lägenheten som vi bodde i tidigare”, säger Jerzy.

  Läs mer
 • Hornbach

  12 000 kvadratmeter bygg- och trädgårdsmarknad. 8 000 kvadratmeter drive-in för byggmaterial. 2008 öppnade Hornbach ett byggvaruhus i Botkyrka. Det var deras största i Sverige och första i Stockholmsområdet.

  Läs mer