Karriär

Södertörns Fjärrvärme står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss.

Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

Hos Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Vi vill ge våra medarbetare möjlighet att påverka sin egen utveckling för att göra skillnad och samtidigt får Södertörns Fjärrvärme att växa.

 

Lediga tjänster:

 • Projektör

  Södertörns Fjärrvärme söker driven projektör

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin.  Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

  Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig.

  Bakgrund

  Fjärrvärmebranschen och Södertörns Fjärrvärme står inför intressanta utmaningar. Från att vara ett distributionsorienterat bolag så strävar vi idag mot att bli ännu mer kundfokuserade och modernt energibolag. Byggledning är en viktig funktion i det kontinuerliga arbetet för att bli konkurrenskraftiga. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad.

  Beskrivning av arbetsuppgifter

  Du kommer att arbeta med projektering av distributionssystem för fjärrvärme och fjärrkyla i samtliga skeden, från utredning till genomförande med tyngdpunkt på förstudier och projektering. I detta ingår bland annat platsbesök samt kontakter med kunder och entreprenörer. Med ökad erfarenhet växer ansvaret och uppdragens komplexitet.
  Du kommer att delta i utvecklingen av gruppen och vi värderar samarbete och engagemang väldigt högt. Arbetet präglas av stor frihet med ansvar både mot kollegor och kunder.
  Arbetet innebär att upprätta handlingar samt ritningar i AutoCad-miljö för såväl markförlagda som inomhusförlagda ledningar. Införskaffa de avtal som erfordras inför en byggnation t ex servitutsavtal. Förekommande arbetsuppgifter är att delta i samordnings-, start- och byggmöten. Upprätta handlingar (Tekniska Beskrivningar TB, Mängdbeskrivningar MF), tryckfallsberäkningar, inmätning och utsättning i fält, föreskriva materialval,  upprätta ekonomiska kalkyler som rör- och byggkalkyler. Delta i framtagande av förfrågningsunderlag för entreprenadupphandlingar. Arbetet bedrivs på kontor och i fält. 

  Yrkeserfarenhet

  Du har ett par eller flera års erfarenhet från projektering av distributionssystem inom fjärrvärme, fjärrkyla. Det är en fördel om du också har praktisk erfarenhet från bygg- eller projektledning.
  Du har erfarenhet från arbete i AutoCad eller liknande och det är en fördel om du också har erfarenhet från rörberäkningar, t.ex. Caepipe eller Rohr2
  Flytande svenska i tal och skrift
  B-körkort

  Utbildning

  Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  Personliga kompetenser

  Kvalitetsmedveten. Noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Ser till att dessa efterlevs.
  Strukturerad. Planerar, organiserar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt. Sätter upp och ser till att tidsramar hålls
  Initiativtagande. Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
  Prestationsorienterad. Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt för att nå dem. Är jobbfokuserad och söker utmaningar. Arbetet resulterar i personlig tillfredsställelse.
  Samarbetsförmåga. Arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  Relationsskapande. Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller dem.
  Lojal. Uttrycker en positiv attityd till sitt arbete, verksamhet och/eller organisation. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policies och riktlinjer
  Muntlig kommunikation. Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten i och små/stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig efter situationen.

  Vi erbjuder

  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön med en möjlighet till flexibilitet i arbetet, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus.

  Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, generöst friskvårdsbidrag, förmånligt pensionsavtal samt även en aktiv personalklubb.

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan skickas till

  Ansök till tjänsten genom att skicka CV och brev till hr@sfab.se. Sista ansökningsdag är den 29/11. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. 

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Conny Hallberg, Chef för Projekt & Byggledning, på telefon 08-534 705 00.

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.

 • Teknisk säljare

  Södertörns Fjärrvärme söker en affärsinriktad Teknisk Säljare 

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

  När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs klimatsmarta energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla – kunden, oss och klimatet.  

  Din profil

  Vi söker en unikt intresserad, relationsskapande, affärsinriktad teknisk säljare med god känsla för att bygga och stärka relationer med framför allt befintliga kunder. Vi söker dig som har ett stort engagemang och ett strukturerat arbetssätt. Som person är du drivande och resultatinriktad med en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Du förväntas ta dig an projekt stort som smått inom ett brett spektrum av olika områden i vår energisektor.

  Du kommer ingå i vår sälj- och marknadsavdelning. Teamet består idag av åtta kunniga och erfarna personer som har roligt ihop och stöttar varandra i sitt dagliga arbete. Här utvecklar vi nya affärer, kundrelationer och helt nya attraktiva tjänster och vi ser fram emot nya kollegor som kommer tillföra ytterligare kompetens och komplettera gruppen med sin personlighet.

  Som affärsinriktad teknisk säljare hos oss har du en central roll i många av våra försäljningsprojekt. De affärslösningar som vi arbetar med, kommer vara en viktig del i arbetet med att skapa förtroende hos våra kunder.  

  Ansvar

  Ditt ansvarsområde blir försäljning av produkter för energitjänster, mjukvaror, service/underhåll samt analyser. Som säljare och del av team, har du ett delat produktansvar för våra energitjänster. Du kommer även arbeta med våra huvudleveranser av fjärrvärme och fjärrkyla till såväl våra befintliga kunder som nyförsäljning.

  Du är kundens kontakt genom hela säljprocessen och har nära samarbete med kollegor i projekten för att leverera i utsatt tid. Detta innebär bland annat att göra kundbesök, upprätta kalkyler och offerter, förhandla och ta fram avtal. Marknadsavdelningen anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter där du kommer fylla en viktig funktion.

  Krav 

  • Relevant teknisk utbildning inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvande genom yrkeserfarenhet, minst 4-6 år.
  • Beräkning/kalkylkunskap
  • Du har erfarenhet av att arbeta med mjukvara och tjänster inom energioptimering, fastighetsstyrning m.m.
  • Du arbetar i dag i en likvärdig roll och har god erfarenhet av att arbeta med teknisk försäljning av tjänster, service eller mjukvara alternativt teknisk försäljning till fastigheter. 
  • Att du är serviceinriktad och motiveras av mål uppsatta på längre sikt.
  • Möjlighet att hantera kundmöten på kvällstid
  • Körkort

  Önskemål

  • Genuint intresse för efterfrågade teknikområden.
  • Erfarenhet från energibranschen. 
  • Energieffektivisering inom fastigheter, värmepumpar, energikonsultation och fjärrvärme/kyla är andra intressanta och meriterande områden för denna tjänst. 
  • Erfarenhet av produktansvar är ett plus 
  • För oss är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. 

  Vi erbjuder

  Förutom att du får en konkurrenskraftig ersättning och får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, så erbjuder vi en möjlighet till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som exempel; gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb.

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Möjlighet att utvecklas som ledare
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan

  Ansökan skickas till hr@sfab.se senast 2019-12-15. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. 

  Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta Försäljning & Marknadschef, Anders Björklin, på telefon 08-534 705 00 alternativt e-post hr@sfab.se.

  Södertörns Fjärrvärme levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss.

 • Affärsutvecklare

  Södertörns Fjärrvärme söker Marknadsfokuserade Affärsutvecklare

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig.

  Bakgrund:

  Fjärrvärmebranschen och Södertörns Fjärrvärme står inför intressanta utmaningar. Från att vara ett distributionsorienterat bolag så strävar vi idag mot att bli ännu mer kundfokuserade och modernt energibolag. Affärsutveckling är en viktig funktion i det kontinuerliga arbetet för att bli konkurrenskraftiga. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad.

  Tjänsten:

  Du kommer att arbeta i en bred roll som innebär både strategiskt såväl som operativt arbete med frågor inom bolagets samtliga affärsområden. Du kommer att ansvara för att ta fram alternativa produkter relaterade till våra kärnprodukter fjärrvärme och fjärrkyla samt att arbeta med att hitta strategier för expandering av befintliga produkter.

  För att förstå vad marknaden efterfrågar kommer du att bland annat utföra:• Omvärlds- och branschanalyser 

  • Utredningar
  • Kalkylmodeller och lönsamhetsbedömningar
  • Investeringsunderlag
  • Taxesimuleringar
  • Prismodeller av produkter och tjänster 

  Du kommer arbeta med kunder, myndigheter, branschkollegor och universitetet där du på ett affärsmässigt vis representerar Södertörns Fjärrvärme.

  Kvalifikationer:

  Vi söker dig med en akademisk bakgrund gärna en civilingenjörsutbildning eller motsvarande med inriktning mot energisystemteknik, alternativt ekonomi, gärna med flerårig erfarenhet från energibranschen. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll där kundfokus och affärsutveckling stått i fokus. Framförallt är det viktigt att du förstår hur de kommersiella och tekniska aspekterna samverkar. Som person är du nyfiken och gillar att ta egna initiativ. Du är målinriktad och har en förmåga att se affärsmöjligheter samtidigt som du kan se helheten. Du har lätt för att samarbeta på alla nivåer och skapa kontakter både internt som externt och du är kommunikativ.

  Vi erbjuder:

  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, så erbjuder vi en möjlighet till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, 72 timmars arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb.

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan skickas till:

  Ansök till tjänsten genom att skicka CV och brev till hr@sfab.se. Vi bearbetar ansökningar löpande.
  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marknad & Försäljningschef, Anders Björklin, på telefon 08-534 705 00.

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.

 • Affärsstrateg

  Södertörns Fjärrvärme söker Affärsstrateg

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin.  Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

  Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig

  Södertörns Fjärrvärme söker en Affärsstrateg för att arbeta i en bred roll där nya affärsmöjligheter tas fram samtidigt som våra befintliga fjärrvärme-och fjärrkylasystem optimeras.

  Du kommer att ha en viktig roll hos oss där du är med och utvecklar vår affär inom värme och kyla. Du tar fram och analyserar nya affärsmöjligheter för nya och befintliga kunder samtidigt som du optimerar våra distributionssystem. Arbetet innefattar bl.a. att göra kalkyler och ta fram offertunderlag, analysera förutsättningar och genomföra kapacitetsberäkningar i olika GIS program. Du kommer att arbeta både självständigt samt i team och vara i en tät dialog med kunder och externa partners samt personer på alla nivåer inom Södertörns Fjärrvärme.

  Du kommer att tillhöra affärsenheten Marknad & Försäljning som ansvarar för den övergripande samordningen av vårt strategiska arbete, driver affärsutveckling, försäljning och marknadskommunikation. Gruppen består av affärsutvecklare, analytiker, säljare, kommunikatörer och en miljö- & energistrateg. Både rollen som Affärsstrateg samt gruppen är ny så det finns goda möjligheter att utforma och utveckla både rollen och arbetssätt efter eget intresse.

  Kunskaper

  • Erfarenhet av att ha arbetat med olika GIS verktyg
  • Utfört kapacitetsberäkningar
  • Arbetat med analyser av kapacitet, framtida volymer och strategier
  • Kalkylering
  • Omvärdsbevakning

  Vi erbjuder:
  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Vi erbjuder möjligheter till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb.

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan skickas till;
  Vi bearbetar ansökningar löpande. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta försäljning & Marknadschef, Anders Björklin på telefon 08-534 705 00 eller maila på hr@sfab.se

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.