Karriär

Södertörns Fjärrvärme står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss.

Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

Hos Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Vi vill ge våra medarbetare möjlighet att påverka sin egen utveckling för att göra skillnad och samtidigt får Södertörns Fjärrvärme att växa.

 

Lediga tjänster:

 • Byggledare

  Södertörns Fjärrvärme söker driven och kostnadsmedveten byggledare

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin.  Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig.

  Bakgrund

  Fjärrvärmebranschen och Södertörns Fjärrvärme står inför intressanta utmaningar. Från att vara ett distributionsorienterat bolag så strävar vi idag mot att bli ännu mer kundfokuserade och modernt energibolag. Byggledning är en viktig funktion i det kontinuerliga arbetet för att bli konkurrenskraftiga. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad.

  Beskrivning av arbetsuppgifter:

  • Byggledarens huvuduppgift är att detaljplanera, leda och kontrollera nyanslutnings- och reinvesteringsprojekt för fjärrvärme och fjärrkyla
  • Leda och planera projekt där vi bistår kunder med renovering av sekundärsystem
  • Budgetansvar gällande byggprojekt
  • Samordning med entreprenör, kund och interna resurser
  • Syn och besiktning av byggprojekt
  • Löpande uppföljning avseende egenkontroller, tidplaner och ekonomi
  • Besöka byggarbetsplatser och hålla i byggmöten
  • Sköta administrativa uppgifter som t ex dokumenthantering i samband med byggprojekt

  Yrkeserfarenhet och behörigheter

  • Minst 5 års erfarenhet som projektledare från energibolag eller motsvarande
  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet av ABT06/AB04/ABK09/ABU07/ABTU07/AMA Anläggning/AMA AF/
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Dokumenterad erfarenhet av besiktningar av markarbeten
  • Tunnelbehörighet
  • B-körkort

  Utbildning

  Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  Personliga kompetenser

  • Kvalitetsmedveten. Noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Ser till att dessa efterlevs.
  • Strukturerad. Planerar, organiserar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt. Sätter upp och ser till att tidsramar hålls
  • Initiativtagande. Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat• Prestationsorienterad. Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt för att nå dem. Är jobbfokuserad och söker utmaningar. Arbetet resulterar i personlig tillfredsställelse.
  • Samarbetsförmåga. Arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Relationsskapande. Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller dem.
  • Lojal. Uttrycker en positiv attityd till sitt arbete, verksamhet och/eller organisation. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policies och riktlinjer
  • Kommunikativ. Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten i och små/stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig efter situationen.

  Vi erbjuder

  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön med en möjlighet till flexibilitet i arbetet, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus.

  Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, generöst friskvårdsbidrag, förmånligt pensionsavtal samt en aktiv personalklubb.

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan

  Ansök till tjänsten genom att skicka CV och brev till hr@sfab.se. Sista ansökningsdag är den 30/9. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum. 

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Conny Hallberg, Chef för Projekt & Byggledning, på telefon 08-534 705 00.

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.

 • Affärsutvecklare

  Södertörns Fjärrvärme söker Marknadsfokuserade Affärsutvecklare

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig.

  Bakgrund:

  Fjärrvärmebranschen och Södertörns Fjärrvärme står inför intressanta utmaningar. Från att vara ett distributionsorienterat bolag så strävar vi idag mot att bli ännu mer kundfokuserade och modernt energibolag. Affärsutveckling är en viktig funktion i det kontinuerliga arbetet för att bli konkurrenskraftiga. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad.

  Tjänsten:

  Du kommer att arbeta i en bred roll som innebär både strategiskt såväl som operativt arbete med frågor inom bolagets samtliga affärsområden. Du kommer att ansvara för att ta fram alternativa produkter relaterade till våra kärnprodukter fjärrvärme och fjärrkyla samt att arbeta med att hitta strategier för expandering av befintliga produkter.

  För att förstå vad marknaden efterfrågar kommer du att bland annat utföra:• Omvärlds- och branschanalyser 

  • Utredningar
  • Kalkylmodeller och lönsamhetsbedömningar
  • Investeringsunderlag
  • Taxesimuleringar
  • Prismodeller av produkter och tjänster 

  Du kommer arbeta med kunder, myndigheter, branschkollegor och universitetet där du på ett affärsmässigt vis representerar Södertörns Fjärrvärme.

  Kvalifikationer:

  Vi söker dig med en akademisk bakgrund gärna en civilingenjörsutbildning eller motsvarande med inriktning mot energisystemteknik, alternativt ekonomi, gärna med flerårig erfarenhet från energibranschen. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll där kundfokus och affärsutveckling stått i fokus. Framförallt är det viktigt att du förstår hur de kommersiella och tekniska aspekterna samverkar. Som person är du nyfiken och gillar att ta egna initiativ. Du är målinriktad och har en förmåga att se affärsmöjligheter samtidigt som du kan se helheten. Du har lätt för att samarbeta på alla nivåer och skapa kontakter både internt som externt och du är kommunikativ.

  Vi erbjuder:

  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, så erbjuder vi en möjlighet till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, 72 timmars arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb.

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan skickas till:

  Ansök till tjänsten genom att skicka CV och brev till hr@sfab.se. Vi bearbetar ansökningar löpande.
  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marknad & Försäljningschef, Anders Björklin, på telefon 08-534 705 00.

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.

 • Affärsstrateg

  Södertörns Fjärrvärme söker Affärsstrateg

  Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin.  Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

  Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig

  Södertörns Fjärrvärme söker en Affärsstrateg för att arbeta i en bred roll där nya affärsmöjligheter tas fram samtidigt som våra befintliga fjärrvärme-och fjärrkylasystem optimeras.

  Du kommer att ha en viktig roll hos oss där du är med och utvecklar vår affär inom värme och kyla. Du tar fram och analyserar nya affärsmöjligheter för nya och befintliga kunder samtidigt som du optimerar våra distributionssystem. Arbetet innefattar bl.a. att göra kalkyler och ta fram offertunderlag, analysera förutsättningar och genomföra kapacitetsberäkningar i olika GIS program. Du kommer att arbeta både självständigt samt i team och vara i en tät dialog med kunder och externa partners samt personer på alla nivåer inom Södertörns Fjärrvärme.

  Du kommer att tillhöra affärsenheten Marknad & Försäljning som ansvarar för den övergripande samordningen av vårt strategiska arbete, driver affärsutveckling, försäljning och marknadskommunikation. Gruppen består av affärsutvecklare, analytiker, säljare, kommunikatörer och en miljö- & energistrateg. Både rollen som Affärsstrateg samt gruppen är ny så det finns goda möjligheter att utforma och utveckla både rollen och arbetssätt efter eget intresse.

  Kunskaper

  • Erfarenhet av att ha arbetat med olika GIS verktyg
  • Utfört kapacitetsberäkningar
  • Arbetat med analyser av kapacitet, framtida volymer och strategier
  • Kalkylering
  • Omvärdsbevakning

  Vi erbjuder:
  Förutom att du får en konkurrenskraftig lön, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Vi erbjuder möjligheter till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb.

  Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

  Ansökan skickas till;
  Vi bearbetar ansökningar löpande. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta försäljning & Marknadschef, Anders Björklin på telefon 08-534 705 00 eller maila på hr@sfab.se

  På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.