Södertörns Fjärrvärme söker Affärsstrateg

Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin.  Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig

Södertörns Fjärrvärme söker en Affärsstrateg för att arbeta i en bred roll där nya affärsmöjligheter tas fram samtidigt som våra befintliga fjärrvärme-och fjärrkylasystem optimeras.

Du kommer att ha en viktig roll hos oss där du är med och utvecklar vår affär inom värme och kyla. Du tar fram och analyserar nya affärsmöjligheter för nya och befintliga kunder samtidigt som du optimerar våra distributionssystem. Arbetet innefattar bl.a. att göra kalkyler och ta fram offertunderlag, analysera förutsättningar och genomföra kapacitetsberäkningar i olika GIS program. Du kommer att arbeta både självständigt samt i team och vara i en tät dialog med kunder och externa partners samt personer på alla nivåer inom Södertörns Fjärrvärme.

Du kommer att tillhöra affärsenheten Marknad & Försäljning som ansvarar för den övergripande samordningen av vårt strategiska arbete, driver affärsutveckling, försäljning och marknadskommunikation. Gruppen består av affärsutvecklare, analytiker, säljare, kommunikatörer och en miljö- & energistrateg. Både rollen som Affärsstrateg samt gruppen är ny så det finns goda möjligheter att utforma och utveckla både rollen och arbetssätt efter eget intresse.

Kunskaper

  • Erfarenhet av att ha arbetat med olika GIS verktyg
  • Utfört kapacitetsberäkningar
  • Arbetat med analyser av kapacitet, framtida volymer och strategier
  • Kalkylering
  • Omvärdsbevakning

Vi erbjuder:
Förutom att du får en konkurrenskraftig lön, får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Vi erbjuder möjligheter till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb.

Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Ansökan skickas till;
Vi bearbetar ansökningar löpande. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta försäljning & Marknadschef, Anders Björklin på telefon 08-534 705 00 eller maila på hr@sfab.se

På Södertörns Fjärrvärme råder en öppen atmosfär, där det satsas på medarbetarnas välmående och utveckling. Södertörns Fjärrvärme är kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder och etnisk tillhörighet.