Södertörns Fjärrvärme söker en affärsinriktad Teknisk Säljare 

Södertörns Fjärrvärmes verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs klimatsmarta energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla – kunden, oss och klimatet.  

Din profil

Vi söker en unikt intresserad, relationsskapande, affärsinriktad teknisk säljare med god känsla för att bygga och stärka relationer med framför allt befintliga kunder. Vi söker dig som har ett stort engagemang och ett strukturerat arbetssätt. Som person är du drivande och resultatinriktad med en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Du förväntas ta dig an projekt stort som smått inom ett brett spektrum av olika områden i vår energisektor.

Du kommer ingå i vår sälj- och marknadsavdelning. Teamet består idag av åtta kunniga och erfarna personer som har roligt ihop och stöttar varandra i sitt dagliga arbete. Här utvecklar vi nya affärer, kundrelationer och helt nya attraktiva tjänster och vi ser fram emot nya kollegor som kommer tillföra ytterligare kompetens och komplettera gruppen med sin personlighet.

Som affärsinriktad teknisk säljare hos oss har du en central roll i många av våra försäljningsprojekt. De affärslösningar som vi arbetar med, kommer vara en viktig del i arbetet med att skapa förtroende hos våra kunder.  

Ansvar

Ditt ansvarsområde blir försäljning av produkter för energitjänster, mjukvaror, service/underhåll samt analyser. Som säljare och del av team, har du ett delat produktansvar för våra energitjänster. Du kommer även arbeta med våra huvudleveranser av fjärrvärme och fjärrkyla till såväl våra befintliga kunder som nyförsäljning.

Du är kundens kontakt genom hela säljprocessen och har nära samarbete med kollegor i projekten för att leverera i utsatt tid. Detta innebär bland annat att göra kundbesök, upprätta kalkyler och offerter, förhandla och ta fram avtal. Marknadsavdelningen anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter där du kommer fylla en viktig funktion.

Krav 

• Relevant teknisk utbildning inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvande genom yrkeserfarenhet, minst 4-6 år.
• Beräkning/kalkylkunskap
• Du har erfarenhet av att arbeta med mjukvara och tjänster inom energioptimering, fastighetsstyrning m.m.
• Du arbetar i dag i en likvärdig roll och har god erfarenhet av att arbeta med teknisk försäljning av tjänster, service eller mjukvara alternativt teknisk försäljning till fastigheter. 
• Att du är serviceinriktad och motiveras av mål uppsatta på längre sikt.
• Möjlighet att hantera kundmöten på kvällstid
• Körkort

Önskemål

• Genuint intresse för efterfrågade teknikområden.
• Erfarenhet från energibranschen. 
• Energieffektivisering inom fastigheter, värmepumpar, energikonsultation och fjärrvärme/kyla är andra intressanta och meriterande områden för denna tjänst. 
• Erfarenhet av produktansvar är ett plus 
• För oss är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. 

Vi erbjuder

Förutom att du får en konkurrenskraftig ersättning och får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, så erbjuder vi en möjlighet till flexibilitet i arbetet. Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som exempel; gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb.

• Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
• Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
• Möjlighet att utvecklas som ledare
• Fina kollegor och en god arbetsmiljö

Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Ansökan

Ansökan skickas till hr@sfab.se senast 2019-12-15. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. 

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta Försäljning & Marknadschef, Anders Björklin, på telefon 08-534 705 00 alternativt e-post hr@sfab.se.

Södertörns Fjärrvärme levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss.