SFAB söker skicklig ledare till avdelningen Distribution

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld. Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser.

Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav.

Flera stora kommande infrastrukturprojekt i vår region kommer att leda till behov av omfattande omläggningar av våra fjärrvärmeledningar. SFAB står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss.

Vi söker nu dig som har erfarenhet av anläggningsförvaltning och investeringsprojekt, men framför allt av ledarskap och förändringsledning. Lockas du av en viktig och bred roll där du ska bygga vidare och fortsätta utveckla anläggningsägandefunktionen på SFAB samtidigt som du är med och bidrar till en samhällsviktig funktion i regionen? Då har vi möjligheten för dig!

Tjänsten

I ditt arbete som chef för avdelningen Distribution leder du sju personer bestående av i dagsläget projektörer, byggledare och projektsamordnare. Tillsammans med dina medarbetare äger, förädlar och utvecklar ni SFABs anläggningar, i huvudsak distributionsnätet och kylaproduktionen. Ni planerar och genomför bolagets anläggningsprojekt i form av nyanslutningar, omläggningar och reinvesteringar samtidigt som ni utvecklar processen för projekthantering.

Vidare ansvarar avdelningen för lång- och kortsiktig investeringsplanering, genomför utredningar och förstudier, genomför upphandlingar inkl ramavtal med underentreprenörer och leverantörer, driver arbetet med ledningsrätt och servitut, samt tar fram kalkyler och underlag till offerter vid nyförsäljning. Det övergripande syftet är att upprätthålla ett driftsäkert ledningsnät så att distributionen av fjärrvärme och fjärrkyla tillgodoser våra kunders behov.

Som chef för Distribution ingår du i företagets ledningsgrupp, medverkar i affärsplanearbete och har således en viktig roll i organisationen där långsiktiga affärer och strategi står i fokus. Du ansvarar för avdelningens ekonomiska befogenheter och tar fram verksamhetsplan och budget. Arbetsmiljö och säkerhet är också en viktig del på agendan.

Avdelningen hanterar en omfattande projektportfölj med ca 180 projekt i olika skeden. I närtid kommer du som chef vara med och rekrytera nya medarbetare för att klara hantering av kommande ökning av projektvolymen i och med regionens stora expansion och infrastrukturprojekt.

Kvalifikationer
Du har mångårig erfarenhet av personalansvar samt av att leda och driva strategisk anläggningsförvaltning, s k Asset Management, och projekthantering med inriktning mot energi, VVS, infrastruktur eller annan typ av anläggningar. Du är väl bevandrad inom någon av de kommersiellt använda projektmodellerna och med metoder för strategisk anläggningsförvaltning. Under dessa år har du även skaffat dig en gedigen beställarkompetens. Utbildning inom entreprenadjuridik är ett krav och erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. Akademisk bakgrund eller motsvarande inom energi, byggteknik eller infrastruktur är önskvärt. Tjänsten kräver att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Individen

Vi söker dig med stark ledarskapsförmåga som är bra på att skapa engagemang, delaktighet och leverans hos dina medarbetare. Vidare har du stark integritet och kommunicerar öppet och tydligt samt är lyhörd för andra parter och kan anpassa dig efter olika situationer. För att lyckas i denna roll är det viktigt att du är målmedveten och prestationsorienterad med ett helhetstänk som innebär att du kan se behov och visualisera lösningar och strategier som skapar resultat.

Vi erbjuder

Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller, men även en aktiv personalklubb.

Tjänsten innebär även:

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och klimatsmart utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Möjlighet att utvecklas som ledare
  • En god gemenskap och bra arbetsmiljö
  • En omfattande projektportfölj med många spännande och utmanande projekt


SFAB är arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder eller etnisk tillhörighet.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar SFAB med Jefferson Wells. Om du har några frågor kring din ansökan eller rollen är du välkommen att kontakta Anna Setterberg på [email protected]. Vi intervjuar löpande men sista dag att söka tjänsten är torsdag 13e januari 2022.

SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll och säkerhetsintervju.

Varmt välkommen att söka!

Ansök här