Nu söker vi en engagerad KAM/Senior Affärsingenjör som vill vara med på vår utvecklingsresa tillsammans med några av Sveriges mest expansiva kommuner!

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och klimatsmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi tar ansvar för vår omvärld. Vi levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande, händelserik resa framför oss! Läs gärna mer på sfab.se

När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla, ska kunderna se oss som den naturliga och lokala energipartnern. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla - kunden, oss och klimatet.

Om rollen

Som KAM/Senior Affärsingenjör hos oss har du en central roll i många av våra försäljningsprojekt. Din roll innebär att ha fokus på energilösningar och du ingår i ett försäljningsteam som tillsammans ansvarar för både befintlig kundbas samt att skapa tillväxt genom nya affärer. Att bygga relationer och att föra dialoger med byggherrar, fastighetsutvecklare och stadens olika förvaltningar kring nya fastighets- och stadsutvecklingsprojekt är viktiga delar av arbetet. Vi fäster stor vikt att du är relationsorienterad och engagerad. Du ansvarar för hela processen från tidiga kunddialoger till framtagandet av den tekniska lösningen och design, kalkyl till avtalsförhandling. Tjänsten innebär ansvar för nyanslutningsprojekt och planer för befintliga kunder inom definierat leveransområden. Dina viktigaste fokusområden är:

 • Dialog med kommun i tidiga skeden kring översiktsplaner och planprocesser
 • Dialog med fastighetsutvecklare och exploatörer kring fastigheternas energibehov och därefter dimensionera området avseende fjärrvärme- och fjärrkyla anslutningar och andra energilösningar
 • Ta fram beräkningar och affärskalkyler för expansion av fjärrvärme- och fjärrkyla nätet samt tillkommande energilösningar
 • Föra förhandlingar med de olika fastighetsutvecklarna avseende fjärrvärme- och fjärrkyla anslutningar samt andra energilösningar
 • Framtagande och föredragande av beslutsunderlag på interna affärs- och investeringsråd
 • Upprätta avtal med kund

Tjänsten är en del av vår sälj- och marknadsavdelning som består av kunniga och erfarna personer som har väldigt roligt ihop och som stöttar varandra. I gruppen arbetar flera personer med bland annat marknadskommunikation, energitjänster och miljö. Teamet ansvarar för affärsutveckling, kundrelationer och helt nya attraktiva tjänster. Vi ser fram emot att växa med en ny kollega som kan tillföra ytterligare kompetens och komplettera gruppen med sin personlighet. Marknadsavdelningen anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter där man kommer fylla en viktig funktion.

Din Profil
Vi söker nu dig som har en stark kommersiell förmåga samt gedigen erfarenhet av att arbeta med komplex försäljning eller projektförsäljning, gärna från energibranschen. Du har högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi alternativ gedigen relevant arbetserfarenhet. Du har teknisk bakgrund och kompetens inom energi, samt god förmåga att ta fram beräkningar och affärskalkyler för kundens energilösningar inom värme och kyla. Du har också en grundläggande förståelse för kundernas hållbarhetsagenda och olika certifieringssystem.

Krav

 • Beräkning och kalkylkunskap
 • Du arbetar i dag i en liknande roll och har god erfarenhet av att arbeta med teknisk försäljning av tjänster eller mjukvara alternativt teknisk försäljning till fastigheter.
 • Möjlighet att hantera vissa kundmöten på kvällstid vid behov
 • Erfarenhet att arbeta med CRM, meriterande om du arbetat i Lime
 • Körkort, behörighet B

Önskemål

 • Erfarenhet inom områden som fastighetsstyrning, byggregler, certifieringar, energieffektivisering av fastigheter, värmepumpar, energikonsultation är intressant och meriterande för denna tjänst.
 • Lokalkännedom och anknytning till våra leveranskommuner uppskattas och värderas högt.

Som person är du affärsinriktad, driven och resultatorienterad. Vi söker en prestigelös person med en utpräglad kommunikativ förmåga och social kompetens. För att lyckas i rollen trivs du med att ha varierade uppgifter, du är lösningsfokuserad samt har hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter, både internt och externt. Att bygga och arbeta i nätverk är en självklarhet för dig samtidigt som affärsmässighet är en förutsättning. Du är innovativ, nyfiken, förändringsbenägen samt har hög analys- och beslutsförmåga. Utöver detta ser vi att du kan driva mer avancerade och komplicerade affärsupplägg från start till mål och älskar att bemöta de problemställningar som dyker upp under projektets gång. Dessutom ser vi gärna att du kan vara drivande i strategiska och riktade insatser för SFABs utveckling.

Vi erbjuder:

Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller samt ett förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb. Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder, därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Kontakt och ansökan

SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll och säkerhetsintervju. I den här rekryteringen samarbetar SFAB med Jefferson Wells. För mer information kontakta ansvarige rekryteringskonsulter Katarina Thomasson på 070-231 28 05 alt [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Varmt välkommen att ansöka här!