Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld. Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser.

Läs mer om oss & rekryteringsprocessen på vår hemsida:  https://rekrytering.sfab.se/

SFAB står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande tid framför oss. Vi har nyligen samlat all service i en avdelning och nu söker vi en serviceelektriker som vill bygga vidare och fortsätta utveckla vår leveransorganisation. Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. 

Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller, men även en aktiv personalklubb.

Som serviceelektriker hos oss kommer:

 • Arbeta med rondering, driftövervakning samt skötsel av löpande drift- och underhållsarbete på signalkabelnät, produktionsanläggning och kontor samt mindre installationer i kundanläggningar.
 • Utföra periodiska besiktningar & felansökningar på elanläggningar
  inom föreskrivna intervaller.
 • Upprätthålla lagerhållning på el-artiklar som ska finnas på förråd.
 • Avhjälpa avvikelser samt föreslå förbättringar i rutiner.
 • Vid behov ingå i beredskapsorganisationen.

I tjänsten som serviceelektriker erbjuder vi en möjlighet att ingå i ett team som jobbar tillsammans för en säker och stabil drift och därmed bidrar att våra kunder får leverans av miljövänlig fjärrvärme- och fjärrkyla. Du kommer att arbeta dagtid och beredskap kan ingå i tjänsten.

Krav:

 • 5-10 års arbetslivserfarenhet i en roll inom elservice
 • Erfarenhet av installation inom industri samt felsökning av process och kommunikationssystem
 • Viss förståelse för styr och reglerteknik samt fastigheter och kontor
 • God datorvana - eftersom arbetet innebär felsökning samt viss programmering och av bussystem för övervakning och fjärravläsning av givare och mätutrustning, samt rapportering i GIS- system med övervakning och återrapportering.
 • Vi kommer begära ett utdrag från brottsregistret - eftersom vi delvis arbetar inom säkerhetsklassade områden
 • B-körkort

Vi söker dig som är:

Självständig & har ett eget 'go' - Eftersom du till stor del kommer ansvara för att planera din dag själv & arbeta under eget ansvar

Noggrann & har ett säkerhetstänk - Eftersom det är grundförutsättning för att kunna utföra ett bra arbete.

Flexibel - Eftersom vi är ett litet företag och du kommer ha en bred roll där du måste vara redo att hjälpa till där det behövs.

Meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta i ett bolag inom fjärrvärme eller energibranschen
 • Jobbat med service av mätare eller liknande

Övrigt:
Start: Omgående
Arbetstider: 07:45 - 16:30 (med viss flex)
Placering: Du utgår från våra lokaler i Slagsta, Botkyrka
Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning

SFAB är arbetsmiljö- och miljöcertifierade enligt ISO samt arbetar processorienterat med kunden i fokus. Här ses mångfald som en tillgång och alla sökanden välkomnas oavsett kön, ålder eller etnisk tillhörighet.

Rekryteringen görs i samarbete med Tillväxt Botkyrka. Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.

Läs mer och ansök