Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

Södertörns Fjärrvärme kombinerar prisinformation med kunskapshöjning

Södertörns Fjärrvärme ordnar varje år en kundträff i samband med prisjusteringar. För att ge mervärde till sina kunder bjuder man också alltid på en föreläsning i ett aktuellt och närliggande ämne. I år var det fokus på cirkulär ekonomi, ett hett ämne i dagens klimatdebatt.

På en vardaglig nivå finns många val vi kan göra för att bidra till ett mer hållbart cirkulärt samhälle; allt från att minska sin köttkonsumtion till att hyra, låna eller dela tjänster. Bilpooler, hyrcyklar och kläduthyrning är bara några exempel och många nya tjänster utvecklas.

Vi kan även bidra till den cirkulära ekonomin genom att se över våra möjligheter att välja el- och uppvärmningsalternativ som minskar miljöpåverkan.

- Som ett led i vårt hållbarhetsarbete och som ett bidrag i klimatfrågan är det viktigt för oss att öka förståelsen hos våra kunder för hur de bidrar till den cirkulära ekonomin och hur allt hänger ihop. Fjärrvärme är verkligen ryggraden i en cirkulär energiekonomi, säger Cecilia Nordin, chef Kommunikation och Hållbarhet på Södertörns Fjärrvärme. Att välja fjärrvärme, som våra kunder gjort, betyder att välja en grön och klimatsmart uppvärmning med kretsloppstänkande på köpet. Alla har kanske inte gjort ett aktivt val, utan fått fjärrvärme automatiskt vid ett bostadsköp och då är det ännu viktigare att upplysa om hur klimatsmart deras uppvärmningskälla är.

I dag kommer värmen från Södertörns Fjärrvärme från 99,4% återvunna eller förnybara bränslen. Ett arbete som kommer kunder och samhälle till godo som del i en cirkulär ekonomi.

- Våra kundträffar har i år varit välbesökta och vår uppfattning är att kunderna uppskattar att ny prisinformation kombineras med kunskap. Vad gäller priserna för 2019 så kommer de att justeras en aning uppåt men de förblir de lägsta fjärrvärmepriserna i Stockholmsregionen, fortsätter Cecilia Nordin.