Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

Luta dig tillbaka med drift- och leveranssäker uppvärmning till stabilt pris

Fjärrvärme är en modern och bekväm uppvärmningsform som också är den vanligaste i Sverige. Det är en energieffektiv lösning som erbjuder både hög driftsäkerhet och leveranssäkerhet till ett stabilt pris. Vi sköter leveransen, så att du kan lägga din energi på annat. Om du överväger att byta eller ska installera nytt uppvärmningssystem bör du definitivt titta närmare på fjärrvärme.

Driftsäker uppvärmning

Med fjärrvärme behöver du inte oroa dig för underhåll av en egen pump, panna eller bränslehantering. Istället levereras värmen via fjärrvärmecentralen till fastighetens alla element. Fjärrvärmen cirkulerar dygnet runt för att du på ett säkert sätt ska få värme och varmvatten. Detta minskar risken för felaktig hantering eller driftstörningar. Fjärrvärmecentralen sköter i stort sett sig självt och du behöver sällan göra några justeringar. Vill du ha hjälp med drift och övervakning av systemet erbjuder vi dessutom flera smarta serviceavtal, bland annat ett där vi ansvarar för all drift och underhåll av din central. Oavsett om du är en större förening, företag eller privatperson kan du lita på fjärrvärmen.

Eftersom värmen produceras centralt och distribueras via ett ledningsnät, är det enkelt att kontrollera och övervaka systemet. Vi har alltid koll på vårt nät och kan förhindra störningar innan de ens uppstått. Detta gör att risken för driftstörningar minskar avsevärt jämfört med exempelvis en egen panna eller en luftvärmepump. Fjärrvärme är också mer driftsäkert än elvärme, eftersom det är mindre känsligt för strömavbrott och andra elrelaterade problem.

Värme med hög leveranssäkerhet

Fjärrvärmenätet är byggt för att säkerställa en stabil och pålitlig leverans av värme. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att din uppvärmning plötsligt slutar fungera.

Det finns alltid en hög beredskap för att klara av större påfrestningar på fjärrvärmenätet, till exempel vid extremt kalla temperaturer eller vid strömavbrott. Detta gör att du kan känna dig trygg med att din uppvärmning fungerar, även under svåra förhållanden.

Fjärrvärme är ett enkelt och bekvämt alternativ. Du behöver inte bekymra dig om att beställa bränsle, övervaka systemet eller genomföra underhållsarbete. Vi sköter leveransen, så att du kan lägga din energi på annat.

Mer om fjärrvärmens fördelar

Uppvärmning till ett stabilt och konkurrenskraftigt pris