Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

SFAB stöttar Ronald McDonald hus i Huddinge

Vi är stolta att kunna presentera vårt nya samarbete med Ronald McDonald Hus i Huddinge. En icke-vinstdrivande organisation som hjälper familjer med svårt sjuka barn att få vara tillsammans under behandlingstiden genom att erbjuda dem ett hem.

SFAB arbetar varje år med att stötta lokala initiativ i våra kommuner Huddinge, Botkyrka och Salem. Det handlar om allt från olika idrottsföreningar till städdagar där vi hjälper till. För oss är det viktigt att initiativen bidrar till samhällets utveckling, är jämlika samt att engagemangen stöttar barn, unga och utsatta grupper. Vi är därför väldigt stolta att nu även kunna meddela att SFAB stödjer Ronald McDonald Hus i Huddinge.

”Det är så otroligt fint att SFAB engagerar sig för vår verksamhet. Familjerna som bor här genomgår det otänkbara, och varje insats i vårt Hus gör verklig och handgriplig skillnad för dem. Huset möjliggör ju för familjerna att vara tillsammans när de behöver det som mest, och engagemang från lokalsamhället och dess eldsjälar möjliggör att vistelsen blir så trygg, hemlik och varm det bara går. Det betyder oerhört mycket för både oss och familjerna. ”

- Agnieszka Eriksson, Verksamhetschef, Ronald McDonald Hus i Huddinge

Ronald McDonald Hus är en icke-vinstdrivande organisation som finns i hela världen. Deras arbete syftar till att hjälpa familjer med svårt sjuka barn så att de får vara tillsammans även under behandlingen. När vården blir allt mer högspecialiserad, alltså att vi viss typ av vård är knutet till ett visst sjukhus, kan familjer ibland behöva resa långt för att få den vård de behöver. Ronald McDonald Hus erbjuder då familjerna ett boende i en så lik hemmiljö som möjligt, bara några minuter från sjukhuset. På så sätt behöver familjerna inte bo en längre tid på hotell samtidigt som barn och ungdomar har tillgång till gemensamhetsytor och lekplatser i huset.

”Det är ett fantastiskt fint arbete som görs av människorna på Ronald McDonald Hus. Deras engagemang och vilja att hjälpa till är verkligen beundransvärt. Vi på SFAB är så glada att kunna bidra till verksamheten och att Ronald McDonald Hus kan fortsätta hjälpa alla familjer.”

- Anders Björklin, Marknads- och försäljningschef, SFAB

Se vår film om samarbetet här.