Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

Byte av fjärrvärmecentral – En uppgradering med stora fördelar

Byte av fjärrvärmecentral – En uppgradering med stora fördelar

Din fjärrvärmecentral jobbar ständigt i bakgrunden för att hålla dig och byggnaden varm och bekväm. Men efter många års tjänst kan det vara dags att tacka av den gamla centralen och välkomna en ny. Med den senaste tekniken kan du se fram emot ännu bättre prestanda och lägre energiförbrukning – samtidigt som du behåller samma bekväma inomhusklimat.

Varför byta fjärrvärmecentral?

En fjärrvärmecentral har vanligtvis en livslängd på 15–20 år. Om din central närmar sig den åldern är det klokt att överväga en uppgradering. Moderna fjärrvärmecentraler är mindre, energieffektivare och erbjuder en jämnare energiförbrukning tack vare snabb elektronisk reglering och tryckstyrda pumpar. Det innebär en effektivare uppvärmning och minskade energikostnader. Det är alltså inte bara en investering i hemmet, utan också i en mer hållbar framtid.

Hur går bytet av fjärrvärmecentralen till?

När du väljer att köpa din nya fjärrvärmecentral från oss får du ta del av vår mångåriga erfarenhet av fjärrvärme och du kan vara säker på att installationen blir tekniskt korrekt. Vi tar hand om allt från installation till support och garanti, så att du kan njuta av förbättrad energieffektivitet och komfort i ditt hem. Bytet sker vanligtvis i fyra steg:

  1. Efter godkänd offert bokas ett installationsdatum, vanligtvis inom 1 månad.
  2. Installationen tar normalt en dag, beroende på förutsättningar.
  3. En slutbesiktning utförs för att säkerställa att allt fungerar korrekt.
  4. Du får 4 års garanti och kan njuta av en trygg värmeleverans.

Vad ingår i bytet?

Vid bytet ingår leverans och installation av en ny fjärrvärmecentral som hanterar både tappvarmvatten och radiatorvärme. Vi installerar nödvändiga rörledningar och avstängningsventiler, isolerar och märker rören, monterar ett nytt expansionskärl på radiatorkretsen, och ser till att ny reglerutrustning samt temperaturgivare placeras korrekt.

Efter installationen:

När installationen är klar genomförs en besiktning, där vi går igenom drift- och skötselinstruktioner och visar hur anläggningen fungerar. Samt demontering och borttransport av befintlig fjärrvärmecentral.

Gör en funktionskontroll

För att säkerställa att din fjärrvärmecentral fungerar optimalt rekommenderar vi en årlig funktionskontroll. Våra servicetekniker går igenom allt från temperaturer till tryck och ger dig ett protokoll med eventuella åtgärdsförslag. Regelbunden kontroll är ett enkelt sätt att optimera din uppvärmning och undvika onödiga underhållskostnader.

Dags för en ny fjärrvärmecentral?

Läs mer Beställning av fjärrvärmecentral