Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

Installera solceller

Funderar du på att installera solceller? Som din lokala energipartner finns SFAB här för att hjälpa dig med allt från att göra en kalkyl till installation. Du får en komplett, nyckelfärdig lösning. 

Att installera solceller är ett smart sätt att generera billig el. Elproduktionen beror på individuella förutsättningar och vi anpassar lösningen utifrån er för bästa möjliga resultat. Vi strävar alltid efter en solcellslösning anpassad efter era behov som ger bäst prestanda och ekonomiskt resultat.

Solceller för alla typer av fastigheter

Oavsett typ av fastighet kan vi hjälpa er installera solceller. Solceller lämpar sig för alla som är intresserade av att sänka sina elkostnader och går lika bra att installera på din villa som på ett flerbostadshus eller en industrilokal.

Villor

Flerbostadshus & samfälligheter

Företag, kontor och industrier

Så går det till att installera solceller

Att installera solceller är enkelt och vi hjälper dig längs hela vägen. Kontakta oss via formuläret nedan så sköter vi resten! Processen att installera solceller kan brytas ner till 6 steg som du kan läsa mer om nedan.

 1. Kontakt
  Du kontaktar SFAB och utifrån dina förutsättningar och önskemål utreder vi om solceller är en bra lösning för er.
 2. Förstudie
  Vi genomför att förstudie där vi projekterar en solcellsanläggning för din fastighet och gör en lönsamhetskalkyl. Utifrån parametrar som till exempel väderstreck och taklutning beräknar vi potentiell produktion. Material och arbetskostnad summeras till en investeringskostnad. Lönsamhetskalkyl beräknas sedan utifrån detta.
 3. Föranmälan
  En föranmälan behöver göras till nätägaren för att säkerställa att kapaciteten för din produktion finns i nätet. Detta tar i regel 1-2 veckor och därefter kan vi påbörja installationen.
 4. Installation
  Tidsåtgång för installation beror såklart på storlek på solcellsanläggningen men räkna med 1-2 dagar. Först monteras takfästen och solcellspaneler. Därefter ansluts växelriktaren och eventuellt batteri till husets elcentral.
 5. Färdiganmälan
  När installationen är klar gör vi ett drifttest av solcellsanläggningen innan vi skickar en färdiganmälan till nätägaren. Nätägaren skickar då ut en tekniker för kontroll av anslutningen till elnätet och för att byta din elmätare till en som hanterar både ingående och utgående mätning.
 6. Elhandel
  Installationen är klar och godkänd! Det enda du behöver göra nu är att kontrollera ditt anläggnings-ID hos ditt elhandelsbolag så att det nu är uppdaterat för att registrera både köp och sälj av el. Därefter kontaktar du det elhandelsbolag du valt för försäljning av ditt överskott. Härifrån sköts allt automatiskt och du kan njuta av solcellsel!

Kontakta oss för att höra mer och komma igång med solceller