Välkommen till SFAB

Besöker du oss som privatperson eller företag?

Vi besöker gärna er skola och berättar om energi och miljö

Vi vill bygga kunskap och lära ut, men också skapa intresse och engagemang bland barn och ungdomar. Vi besöker därför gärna mellanstadieklasser och berättar om hur energi skapas och vad vi använder det till, hur samhällets och skogens "skräp" blir till fjärrvärme och el, vilka viktiga pusselbitar de är till hur vi kan stoppa upp förändringar i klimatet och vad vi alla kan göra för miljön. Är du rektor eller lärare på en skola och är intresserad av att vi håller en lektion hör av dig till oss.

Kontakta oss

Erfarenhet av att lära

Vi är vana att besöka klasser och att på ett pedagogiskt sätt förklara energi och hållbarhet. Viktiga ämnen som kräver förståelse för ett framtida hållbart samhälle. Under åren har vi besökt flertalet klasser och det brukar vara ett väldigt uppskattat inslag i vardagen som engagerar och väcker nyfikenhet hos eleverna.

Fysiskt eller digitalt

Vi är flexibla och kan delta såväl fysiskt som digitalt. Självklart är det roligast att vara på plats och kunna till exempel visa upp den självlysande vätskan som används för att illustrera lokalisering av läckor. Men under rådande omständigheter finns det möjlighet att få föreläsningen digitalt istället.

Samarbete med Natur och Miljöboken

SFAB samarbetar med Natur och Miljöboken för att utbilda barn och unga. Därigenom vill vi vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. Läs mer om samarbetet på länken nedan.

När Cecilia besökte Sjötorpsskolan

Läs om när Cecilia besökte en mellanstadieklass i Huddinge och berättade om energi, fjärrvärme och miljö.

Mer om när cecilia besökte sjötorpsskolan

Natur & Miljöboken

Utbildning inom natur och miljö är något vi tycker är viktigt, därför samarbetar vi med Natur & miljöboken. Vill du att vi kommer till din klass oc...

Mer om natur & miljöboken